Göra Ritning Till
Göra Ritning Till
Kontor

The Duplicated Edge

Kontor The Duplicated Edge är en design för Toshin Satellite Preparatory School i Kawanishi, Japan. Skolan ville ha ett nytt mottagnings-, konsultations- och konferensrum i ett smalt 110 kvm rum med lågt tak. Denna design föreslår ett öppet utrymme markerat med en skarp triangulär mottagning och informationsräknare som delar utrymmet i funktionella enheter. Räknaren täcks i ett gradvis stigande vitt metallplåt. Denna kombination dupliceras av speglar i trädgårdsväggen och en reflekterande aluminiumpaneler i taket som utökar utrymmet till bredare dimensioner.

Visa Rum

Origami Ark

Visa Rum Origami Ark eller Sun Show Leather Pavilion är ett utställningsrum för Sansho-lädertillverkning i Himeji, Japan. Utmaningen var att skapa ett utrymme som kan visa mer än 3000 produkter i ett mycket begränsat område, och få kunden att förstå det enorma utbudet av produkter när han besöker utställningslokalen. Origami Ark använder 83 små enheter på 1,5x1,5x2 m3 kombinerade oregelbundet för att skapa en stor tredimensionell labyrint och ger besökaren och upplevelser som liknar utforska ett djungelgymnastik.

Kontorsbyggnad

The PolyCuboid

Kontorsbyggnad PolyCuboid är det nya huvudkontoret för TIA, ett företag som tillhandahåller försäkringstjänster. Den första våningen formades av gränserna för platsen och vattenledningen med en diameter på 700 mm som passerar platsen under jordens begränsande grundutrymme. Den metalliska strukturen upplöses i kompositionens olika block. Pelarna och balkarna försvinner från rymdsyntaxen och projicerar intrycket av ett föremål, men eliminerar också byggnadens. Den volymetriska designen är inspirerad av TIAs logotyp som förvandlar byggnaden till en ikon som representerar företaget.

Skola

Kawaii : Cute

Skola Omgiven av angränsande flickor gymnasier, utnyttjar denna Toshin Satellite Preparatory School sin strategiska plats på en livlig shoppinggata för att visa en unik pedagogisk design. Matchande bekvämlighet för hårda studier och en avslappnad atmosfär för roligt, designen främjar användarnas feminina natur och erbjuder en alternativ materialisering för det abstrakta konceptet "Kawaii" som till stor del används av Schoolgirls. Rummen för klasser och klasser i denna skola har formen av det åttkantiga gavelförsäljningstaket, som illustreras i barnens bildbok.

Urologikliniken

The Panelarium

Urologikliniken Panelarium är det nya klinikutrymmet för Dr. Matsubara, en av få kirurger som är certifierade för att använda da Vinci-robotkirurgisystem. Designen är inspirerad från den digitala världen. De binära systemkomponenterna 0 och 1 interpolerades i det vita utrymmet och förkroppsligades av paneler som sticker ut från väggarna och taket. Golvet följer också samma designaspekt. Panelerna, även om deras slumpmässiga utseende är funktionella, blir de till tecken, bänkar, diskar, bokhyllor och till och med dörrhandtag, och framför allt ögonbländare som säkerställer en minimal integritet för patienterna.

Udon Restaurang Och Butik

Inami Koro

Udon Restaurang Och Butik Hur kan arkitektur representera ett kulinariskt koncept? The Edge of the Wood är ett försök att svara på denna fråga. Inami Koro återuppfinner den traditionella japanska Udon-skålen samtidigt som de vanliga teknikerna för beredning hålls. Den nya byggnaden återspeglar deras strategi genom att se över de traditionella japanska träkonstruktionerna. Alla konturlinjer som uttrycker byggnadens form förenklades. Detta inkluderar glasramen gömd inuti de tunna träpelarna, tak- och takhöjningen roterad och kanterna på vertikala väggar uttrycks med en enda linje.